Rodinný dům Homing B.1

Náš největší model, půvabný přízemní domek s obytným podkrovím pod sedlovou střechou, nabízí dost místa 2–3 obyvatelům. Je navržen především pro obce v chráněných krajinných oblastech, uplatní se ale i v běžné příměstské a maloměstské zástavbě. Využijete ho k trvalému bydlení, k rekreaci i k podnikání.

Dispozice

Vstup do domu chrání před deštěm a sněhem kryté zápraží. Ze zádveří (4,8 m2) vedou dveře do obývacího pokoje a do WC. Je tu dost místa pro botník i šatní skříně. Podlahu kryje keramická dlažba.

WC je vybaveno zavěšenou mísou se zabudovanou nádržkou, umyvadlem a zásobníkovým ohřívačem vody. Vejde se sem automatická pračka a menší úložný nábytek.

V prostorném obývacím pokoji (27,8 m2) najdete jídelní kout s kuchyňskou linkou vybavenou dřezem, elektrickou varnou deskou, lednicí a vestavnou mikrovlnnou troubou. Umístíte sem jídelní stůl pro 4 osoby. Celý prostor je dobře osvětlen velkým oknem. V části vyhrazené odpočinku můžete umístit sedací soupravu, pracovní stůl, knihovnu, televizi, příp. i krbová kamna. V kuchyňském koutě je na podlaze keramická dlažba, v obývací části plovoucí lamelová podlaha.

Z pokoje se po schodišti dostanete do chodby v podkroví (4,3 m2) s oknem a plovoucí lamelovou podlahou. Odtud se jde do koupelny a dvou pokojů.

Větší z nich, ložnice pro dva (14,6 m2), je vybaven nikou s úložným prostorem a osvětlen střešním oknem. O něco menší druhý pokoj (13,5 m2) může sloužit jako dětský pokoj nebo pracovna. Vejde se sem lůžko, psací stůl a další nábytek. Podlahy obou pokojů tvoří plovoucí lamelová krytina.

V koupelně (3,1 m2) je k dispozici čtvercový sprchový kout a umyvadlo, pod šikmou střechou se nabízí další šikovný úložný prostor. Koupelna nemá okno a je odvětrána ventilátorem. Na podlaze je keramická dlažba, stěny jsou v celé výšce opatřeny keramickým obkladem.

Vytápění

Díky vynikající termoizolaci domů Homing a možnosti regulovat vytápění samostatně v jednotlivých místnostech může být dům úsporně vytápěn elektrickými přímotopnými radiátory (resp. žebříkem v koupelně). Zvlášť, když si na střechu pořídíte dotované fotovoltaické panely. Alternativním zdrojem tepla mohou být krbová kamna na dřevo a peletky nebo tepelné čerpadlo systému vzduch-vzduch. Dalších provozních úspor docílíte volbou elektrického podlahového topení.

Voda

Už ve standardním vybavení používáme úsporné vodovodní baterie a WC splachovače. Dešťovou vodu svádíme do retenční jímky a nabízíme k zálivce zahrady. Přebytky jdou do vsaku. Žádná dešťová voda neskončí v kanalizaci.

Elektroinstalace

Standardní dodávka zahrnuje standardní elektroinstalaci. Váš dům můžete vybavit také inteligentní elektroinstalací pro vzdálené řízení vytápění, větrání, stínění nebo bezpečnostního systému.

Vnější plášť

Fasáda je vždy skvěle zateplená, další povrchová úprava záleží na vašich preferencích. Základním řešením je stěrková omítka, nadstandardem provětrávaná fasáda z masivních latí nebo palubek, z cementotřískových desek nebo plechových panelů. Rádi vám předvedeme možné varianty.

Střecha je pokryta falcovaným plechem, betonovou nebo pálenou krytinou v typu a barvě podle výběru.

Stavební technologie

Vnitřní vybavení

Výstavba a služby

Ceny, úspory a financování

Další domky Homing

Pořiďte si sympatický podkrovní domek a upravte ho podle vlastních představ.
Volejte 603 412 718.

Dotaz nebo nezávazná schůzka